top of page

Zdrav dih

"Vitalnost in lepota so darovi narave za tiste, ki živijo v skladu z njenimi zakoni."

 Leonardo da Vinci

Sky

Zdrav dih

Življenje v tem telesu se prične s prvim vdihom in izteče z zadnjim izdihom. Vmes je mnogo, mnogo vsega…. Mogočnih vzponov, čudovitih dosežkov, sreče, smeha, prijateljstev in tudi mnogo bolečih padcev, solz, jeze, strahu, negotovosti… Pisana paleta izkušenj in številnih dogodkov med prvim vdihom in zadnjim izdihom.

Dihanje nam je položeno v zibko. Vsi znamo dihati. Toda ali dihamo na način, da smo nabiti s svežino, elanom, dobro voljo, da prekipevamo od optimizma, ustvarjalnih idej in podvigov?

Ali pa smo mnogokrat utrujeni, pod pritiski in v stresu, nejevoljni, razdražljivi z oslabljenim imunskim sistemom in načetim zdravjem in zgolj pasivno ždimo v iskanju grešnega kozla, ki je kriv za naše razpoloženje in počutje?

Kakovost našega dihanja je namreč močno povezana s kvaliteto našega življenja. In škarje in platno, oboje, je v naših rokah… Prav in samo mi imamo v sebi to neverjetno moč za spremembo…, za alkimijo našega počutja in zdravja.

Kako delavnica poteka:

Delavnice so zasnovane iz teoretičnega in praktičnega dela. Cilj delavnic je

  • ozavestiti, da je nos primarni in glavni organ za vdih in izdih

  • vaje za odmašitev nosu

  • vaje dihanja za uskladitev telesa in duha

  • napotki  za pravilno izvajanje vaj doma

Delavnice vas bodo usposobila za samostojno izvajanje dihalnih vaj. Lahko pa se boste pridružili tudi skupinam za vadbo.

bottom of page