277165799_2077233949110471_1811621671169164369_n.jpg

DELAVNICA DIHANJA IN HLADNEGA POTOPA

Bi se želeli napolniti z energijo, aktivirati svoj organizem, pustiti za sabo vse to, kar vas bremeni in se 
pričeti bolje počutiti v svojem telesu?

Želite raziskati svoje notranje potenciale in se ozdraviti slabe volje, stresa, utrujenosti, potrtosti, fizičnih bolezni, razvad in odvisnosti?
 
Doživeti stik s seboj, da se boste lažje soočali z dnevnimi izzivi in stresnimi situacijami?

Ljudje imamo v sebi neverjetno moč. Premagamo lahko bolezni, izboljšamo svoje zdravje in počutje. Zavestno lahko nadzorujemo svoje dihanje, čustvene odzive, duševno zdravje in svoje telo. Preko dihanja lahko vplivamo na avtonomni živčni sistem, na izločanje hormonov in na naša čustvena stanja.​

Kopanje v hladnih vodah, najbolje v izvirskih, v kombinaciji z dihanjem, izjemno dobro vpliva na naše razpoloženje, zdravje in počutje. Prežene nejevoljo, depresijo, slabo razpoloženje in počutje.

 

Hladna voda dobesedno poživi in prebudi naš zaspan in speč organizem. Požene kri po žilah in poživi vsako celico. Še prav posebej prija v tej vročini. Ko pridemo iz vode, smo dobesedno kot prerojeni.

 

Hladna voda krepi imunskih sistem, vzpodbudi cirkulacijo, vpliva na ožilje, srčno žilni, živčni in endokrilni sistem. Termoregulacija se vzpostavi na novo na način, da lažje in bolje prenašamo ekstremne temperature, mraz in vročino.

 

Kratkotrajni stres, ki ga hladna voda povzroči, nas prisili, da smo s pozornostjo pri sebi, pri dihanju, v trenutku. In če pozorno spremljamo vdih in izdih, se v telesu pričnejo sproščati hormoni dobrega počutja, raven stresnega hormona kortizola pa se zniža.

 

Jedro organizma se po minuti ali dveh izpostavljanja mrazu (če medtem pravilno dihamo na način, da se povežemo s sabo), ogreje, ker organizem v želji po preživetju, zaščiti notranje organe... In ostati v hladni vodi ni več problem.

 

Z rednim izpostavljanjem mrazu (lahko tudi hladni prhi) v kombinaciji z dihanjem se aktivira notranji zdravnik in prične proces samozdravljenja.

Na delavnici dihanja bomo spoznali, da lahko z dihanjem zavestno vplivamo na izločanje hormonov, ali hormonov stresa ali hormonov sreče in dobrega počutja. Naučili se bomo zavestno sprejeti mraz, ki je izjemen stresor, in podobno kot mraz, lahko sprejmemo vsako življenjsko situacijo. Mraz je lahko naš učitelj.

S hladnim potopom, ko zapustimo cono udobja, doživimo neverjetno moč, ki jo tudi mi posedujemo in pozdravimo številne bolezni ter zelo izboljšamo svoje počutje.

Kaj nam terapija s hladno vodo prinaša?

 • krepitev imunskega sistema,

 • vzpostavitev hormonskega ravnovesja,

 • krepitev srčno žilnega sistema,

 • večjo odpornost na stres,

 • zmanjševanju simptomov depresije in tesnobe,

 • izboljšanje duševne in telesne zmogljivosti,

 • hladna voda deluje protivnetno in protibolečinsko,

 • ugodno vpliva na krvni obtok,

 • pozitivno vpliva na zdravje in kakovost kože.

Prisrčno vabljeni na delavnico.

Kje:

 Maribor

Kdaj:

v nedeljo, 18.12., 25.12., od 9.00 do 14.00

Potrebujete:

podlogo, deko, udobna, topla oblačila, pohodno obutev

Cena: 80 eur, plačilo najmanj 2 dni pred potopom

Cena vključuje:
 1. pohod do mesta potopa

 2. delavnico dihanja z vajami dihanja

 3. potop v hladno vodo

 4. minutni video in fotografije 

Prijava na delavnico dihanja in hladen potop
arrow&v